lördag 8 maj 2010

Softar runt i paradiset pa Gili oarna

Nu ar vi pa en liten o utanfor Lombok och det kanns som att ha kommit tillbaka till paradiset; strander, turkost vatten och bra dykning!
Kanns underbart att komma tillbaka till o och strandlivet igen, sarskilt efter varan lilla energisvacka. Innan vi kom hit softade vi runt nagra dagar i en mysig konstnarsby pa Bali, Ubud, dar man kan shoppa traskulpturer, silver och balanesisk konst i mangder. Vi satt mest och vilade vara restrotta kroppar pa mysiga kafeer med en bra bok, och sakta borjade energin komma tillbaka. Alltsa hande inte jattemycket spannande dar men vi kollade iaf in balanesisk dans, shoppade lite, akte moppe till risterasser och studerade intressant hippifolk, tex den aldre mannen som tofflade in pa ett kafee med bara en sidenmorgonrock (lite avslappnat oppen sa att brostharet vackert blottades). Det var underhallande nog for oss for tillfallet. :) Sen sov vi i genomsnitt 13 timmar varje natt, killen som jobbade dar tyckte vi var lite skumma nar vi fragade om vi kunde fa frukost kl 1 pa eftermiddagen varje dag...

Har pa gili Trawangen har vi barfotat fram i snart en vecka. Har finns inga bilar, bara hastdroskor och on ar sa liten att man kan cykla runt den pa ett par timmar. Pa dagarna solar vi och badar, sen brukar det dra ihop sig pa eftermiddagen och ofta borjar det sporegna- himlens portar har verkligen en formaga att oppna sig pa vid gavel har borta. En dag fick man vada fram med vatten upp till knana pa vagarna, sen sprang vi och regnbadade. Varannan dag ar det party pa nagon av restaurangkrogarna sa da shakar vi garnet med vara norska kompisar till solen gar upp, kampekul!

Vi har dykt en gang an sa lange. Vattnet var jattestromt sa man behovde bara flyta med och vi sag sakert 10 skoldpaddor! Annu battre ska tydligen dykningen vara pa on Komodo dar aven de beromda jatteodlorna "komododragons" finns sa vi funderar pa att segla dit om ett par dagar.
Har pa on har dom filmvisning varje kvall och idag pa schemat star "The hangover" sa vi ska ga dit och chilla nu. Ha det sa bra, nu ar det inte langt kvar sa vi ska bara passa pa att njuuuuuta fullt ut.
Soliga och ibland blota kramar fran gilioarna!
Linn

3 kommentarer:

  1. Hej!
    Det var länge sedan som det kommit något från er. Skönt att få veta att allt är bra , härligt med vila, det var verkligen nödvändigt efter allt resande. 13 timmar/natt är rätt mycket, men säkerligen välbehövligt. Kollar tv nu o Alva sover i min säng. Anna o Micke är ute med en massa kompisar på rest. o ska sedan ut o dansa ,tror jag.
    Skitväder , grått o regnigt o kallt. Fy så trist. Hoppas på bättre imorgon så att vi kan gå till Älvsjöskogen eller till nån lekpark här hemma. Go natt o kram från mamma C.

    SvaraRadera
  2. Låter härligt och bra att ni nu tar det lugnt:) är det en sån där utomhusbio, det var jag på i grekland, var häftigt. ja det låter mycket med 13 timmar sömn varje natt;) men som charlotte säger så behöver ni nog ha sådana perioder också för att ladda batterierna.Ha det gött! kramar från mig till er

    SvaraRadera
  3. Tjo!!

    Det låter härligt å mysigt att vila ut å va på paradisstränder igen :) Den filmen är ju rätt sjuk alltså men himla kul tycker jag. Det var kul igår å va ute på restaurang Taimat blev det mums :) å sen party till halv 3. Unnade oss en taxi hem då jag hade skavsår och vädret var för bedrövligt. Lätt värt pengarna faktiskt då vi går ut så sällan. Men det var iaf riktigt kul å träffa sina kompisar. Skönt att sov ut idag också. Men sen var det mysigt att träffa alva igen vid 4 tiden då man återhämtat sig från gårdaGEN.. kRAM Å SES SNART

    SvaraRadera