måndag 10 maj 2010

Otur

Igar vaknade vi upp med ihopgeggade ogon. Vi hade ogoninflamation, bada tva pa samma oga. Sa det var bara att ga till frarbror doktorn pa on och fa droppar och piller. Det kliar och svider och varar och for att inte smitta vidare sjukan (som tydligen gar pa on pga att sa manga snorklar) gar vi med solbrillor aven pa kvallen, lite mystiskt sadar.

Idag nastan sprang vi till doktorn igen, nu med nya problem. Vi kan inte sova for att det kliar sa att vi haller pa att do, sa kanns det iaf. Vi har fatt helt sjukt kliande bett, typ myggbett fast mycket varre over sa gott som hela kroppen. Rott och svullet. Doktorn sager att vi har fatt nagon slags allergisk reaktion, sa nu har vi aven piller for att dampa allergin. Vi fick ocksa mer piller for att ogonen inte blivit friska. Sammanlagt ska vi alltsa ata 12 piller per dag. Kanns vall lite sisadar.

Inte nog med det sa ar Linns ena ora dovt pga dykning(?) formodligen, nasorna ar igentappta och sa diareer. Vad mer, jo igar hade Linn valdigt hog puls fast vi bara satt och kollade pa film, sen har vi bada typ som kallfrossa vaxlande med svettningar. Men ingen feber tror vi.
Utover allt det mar vi ganska bra.

En sista grej ar att det tydligen inte ar bra att ata fisk och agg for det kan oka allergiska reaktioner och sjalvklart rakar det vara just det Linn riktigt har frossat i...Typiskt.
Okej, vi far varna kansliga lasare for nedan kommer en bild pa en del av betten. Om ni har tips sa ar det valdigt tacksamt.








10 kommentarer:

  1. Hej på er,
    Ja det SER ju inget vidare ut, men det liknar nässelfeber - allergisk reaktion.
    Jag kontaktar mina läkarkontakter, så får vi se vad dom har att säga.
    Ta hand om er - Kram
    Håkan

    SvaraRadera
  2. Hej igen, nu har jag talat med läkare och visat bloggen - och den allmänna uppfattningen är att det är någon allergisk reaktion, som säkert går över med tiden. Följ de rekommendationer som den lokale läkaren ger. Var uppmärksam på vad som förvärrar det hela - om det nu är något ni inte tål. Men det är inte ovanligt med elaka reaktioner av lokala myggor/insektsbett. Krya på er/Pappa

    SvaraRadera
  3. hej på er!! inte kul att va sjuk på resan! icke bra! vill ionte skrämma er men d ser lite ut som ngt som karin jag reste med fick, ngt så hemskat som kallas bedbags... små djur som bor i väggarna och sängkläderna, lite som kvalster.. iaf på kroppen försvinner d men kläder å ryggsäckar etc måste tvättas eller värmas bort. dom la sina väskor i svarta sopsäckar och ställde på stranden en dag!! fråga folk därnere dom vet säkert om d e d el ej! ta inte hem det bara för då måste lotta ringa Anticimex å sanera huset:P men d e säkert inte bedbags men kanske värt att fråga iaf! så d va ett varnande tråkigt inlägg! Å va kul att ni såg så mycket sköldpaddor!!!
    hoppas ni blir bra snart så ni kan suga ut d sista ur er resa! hemlöngtan blir nog större snart när ni känner att ni e på väg hem... alla jag träffat säger att d blir så oavsett hur länge man e ute för att man tänker så mkt på hemresan! se till att njuta av d sista ist, hem kommer ni å allt finns kvar!! saknar er!
    Kramar i massor!/julia

    SvaraRadera
  4. Huga, det där såg inte kul ut :( Hoppas att medicineringen hjälper så att ni verkligen kan njuta av resten av er resa. Krya på er!

    SvaraRadera
  5. Fy tusan vad jobbigt! Hoppas det lindrar snabbt med hjälp av det ni stoppar i er.

    Krya krya på er.
    Alf

    SvaraRadera
  6. Hej igen!
    Usch fy vad läskiga utslag. Ta inte med några små äckliga djur till Älvsjö, som Julia skrev. Vill slippa anticimex hit p.g.a. det.
    Inte kul att varken se eller höra. Pulsen får inte bli för hög heller- risk för allergireaktion. Du har ju haft det tidigare- andningspåverkad av myggbett på landet, så se upp och ät piller o var uppmärksam på vad ni äter.
    Hoppas ni båda blir ok snart, så att ni får en skön njutbar avslutning på resan.
    Väntar som vanligt på mailsvar o vykort från Linn.
    Kram o krya på er. Mamma
    ps.orolig igen

    SvaraRadera
  7. Kleta på med kortisonsalva. /Carina och Kaj

    SvaraRadera
  8. Det såg inte roligt ut med utslagen, men doktorer brukar veta hur sådant ska botas så lita på honom. Snart är ni nog ok igen. Maria

    SvaraRadera
  9. Usch de där betten såg inte roligt ut! å ögoninflammation, fy. Sista och näst sista inlägget lät som att allt var bra igen, va skönt och tur, för vore ju trist att avsluta resan på det viset. Här har vi väldigt varmt och härligt vår/sommarväder äntligen. Får se hur länge det håller i sig. Bara 2 veckor kvar i skolan nu:P, somsagt så har jag ju fest den 4:e juni:) men vi ses förhoppningsvis innan dess också. Kramar

    SvaraRadera