måndag 17 maj 2010

Batcruise genom den indonesiska ovarlden

Heej!
Vi har nu kommit till Flores efter var lilla battripp som var riktigt najs! Lite daligt vader hade vi dock vilket ar ganska konstigt eftersom det ar mitt i torrperioden har igentligen...
Vi sov 16 manniskor pa dack och det blev lite smablott for det regnade liksom in:P

Har har ni lyxkryssaren :)


Vi akte fram genom turkost hav och vackra oar, ibland stannade vi pa nagon strand och snorklade.



Har har vi ganget :)


Sa kom vi till Komodo island dar vi skulle ut pa jakt efter jatteodlor...



Den legendariska komodo dragon- varldens storsta odla/drake/krokodil! Finns bara pa 2 oar i hela varlden och ar slakt med dinosauries. De kan bli ca 3 m och vaga 100 kg, ater buffel, hast, renar, andra komodoodlor och i varsta fall manniskor. Hander dock inte sa ofta att de attackerar och vi kande oss lugna for var guide var utrustad med ett fortroendegivande vapen som han latt kunde brotta ner draken med om han skulle anfalla. Guiden var bevapnad med en trakapp.

Sota djur...

Sen klattrade vi upp for ett litet berg och njot av utsikten...

och tog ett litet gladejeskutt

Vi har 4 dagar pa Flores att spendera och vi ska passa pa att utforska paradiset under vattnet eftersom det raknas som ett av varldens basta dykvatten. Idag har vi gjort tva dyk och det var verkligen otroligt! Sa fargstarka koraller och fiskar och vi sag typ 15 3 meter stora mantrar (sadana dar platta fiskar med typ vingar som liksom flyger fram i vattnet) Sjukt haftigt nar de simmade bara nagon meter over en! Imorgon blir det tva nya dyk. Vi kan knappt vanta!
Kramar pa er!

8 kommentarer:

  1. Hej, underbara bilder, vilken härlig upplevelse ni återigen får!
    SMS verkar inte fungera - är det dålig täckning kanske....?
    Skickar ett mail till dig Jessica.
    Ha så trevligt.
    Kram Håkan.

    SvaraRadera
  2. Fy satan vad haftigt! Maste till Indonesien nan dag! :D
    Elvira

    SvaraRadera
  3. Va trist att det blev regnväder just när ni var ute med båt å sov. va häftigt djur! man ser verkligen att det är en skäkting till dinosaurierna. de var jättesöta ju och ser ju faktiskt snällare ut änb vad de kanske är då som ni skrev. Tyckte bilderna där ni hoppar på berget var coola, ser härligt ut. Man blir avundsjuk av alla upplevelser ni gör varje dag, att få se sådana djur å koraller å fiskar. De där platta stora fiskarna lät ju häftigt men jag skulle bli skiträdd att simma så nära. Ses snart å ha det fortsatt härligt och underbart! kramar på er

    SvaraRadera
  4. släkting mena jag såklart:P

    SvaraRadera
  5. Såå fina bilder, måste vara helt fantastiskt att dyka i havet. Och mantrorna sen... får mig att tänka på James Bond-filmer :D Coooolt!
    Nu får ni skynda er hem, här är det över 20 grader och härlig sol! ;-)
    RJD RIP

    SvaraRadera
  6. Hej på er!
    Skönt att ni mår bättre, men trist för de som blev smittade av er . Jag tror att man ska vara lite försiktig med dyk och vatten med era infektioner- eller är ni helt friska nu?
    Underbart väder- sol och en enorm hetta, man har inte vant sig vid det ännu, så jag pustar. Har varit på Naprapathögskolan o fått massage igen och avslutade med ett pass afrogympa i västertorpshallen. Roligt men blir helt slut.
    Har promenerat mycket på sistone och bl.a. på landet. Tyvärr så hade även ormarna kommit fram- 8 st på 1 dag. Det ät alldeles för mycket om man är ormrädd. 5 snokar varav 4 på tomten, 1 enormt stor huggis och 1 mindre hona-huggis. 1 kopparorm(ödla) men ingen kul form iaf. 1 av snokarna var så stor så jag trodde det var en iller ed. i sjön vid stugan. denplaskade sig, har aldrig sett en så stor orm. Usch. Ringde t.o.m. till Herpetologiska föreningen för att kolla om det är något speciellt ormår i år.Men det är det inte utanormarna roar sig, parar sig, och myser i värmen just i maj månad fick jag lära mig av ormordförande i sverige. Den bruna ormen var med stor säkerhet hen huggormshona. Det böev mycket kbt den dagen för mig.
    Imorgon ska jag till min kontaktperson som fyller år.
    Annars allt väl, men lite strött efter allt tränande.
    Kram från mamma

    SvaraRadera
  7. ÅÅÅ dyka!!! ´har ni tagit advance cert oxå? hur balla djur ni än ser på land så e d enda jag e avundsjuk på nu dykningne saknar den som attan! men nu när ni kan å kommer tillbaka så kan vi köra vrakdyk i sverige!!! inte lika bra sikt men kanske ballt på ett annat sätt!!
    snart ses vi å jag lääängtar!! se till å inte bli för bruna nu för ni vet hur blek jag alltid e!
    :P Puss på er

    SvaraRadera
  8. Hej Linn!
    Äntligen ett mail från dig. Inte bra att ni åkte till Bankok flera dagar i förväg. Hoppades att ni bara skulle åka direkt till flyget o absolut inte vara i stan. Det är inget vidare där nu-väldigt osäkert, man vet aldrig vasd som kan hända. Snabbt kan det gå.
    Bra att ni mår bra iaf.
    Hoppas allt går bra även i Bankok. Vad roligt att få hem er igen. Kram mamma
    Vi ses snart. Hoppas att flyget o ni kommer som planerat. See you

    SvaraRadera