tisdag 27 april 2010

Yogjakarta

Vi har nu antligen blivit aterstallda efter var hemska bussresa. Efter Bukatingi tog vi vart forsta flyg till Yogjakarta- bussresor ar inte langre att alternativ, speciellt inte nar det ar billigare och tar ett par timmar i jamforelse med ett par dagar. Vi har nu varit har i det som pastas vara Javas stora kulturstad, visst finns det kultur, men vare sig jag eller Linn gillar Yogjakarta. Som alla andra asiatiska stader har den inte mycket till charm, trafik och manniskor overallt och allmant kaotisk. Sen maste de irriterande mannen tillaggas. Sa fort du gar pa gatan ropar de alltid efter en och fragar vart man ska, om man inte vill stanna och kopa just vad de an nu saljer, fast man redan ar 10 m bort. Jag ar uppriktigt trott pa att behova svara pa allas fragor hela tiden, alla behover faktiskt inte veta vart vi ska och vart vi kommer ifran. Det ska nastan bli skont att fa komma hem till Sverige och fa smalta in i mangden. Jag orkar inte langre vara trevlig mot sanna manniskor.

Vi besokte idag Borobudur, ett gammalt buddistiskt tempel nan timme utanfor Yogjakarta. Det jamfordes i var guidebok som betydligt vackrare an Ankor wat i Kambodja- aldrig i livet. Vi gick darifran, lite latt besviken, trott pa allas stirrande blickar (de tittar pa en som om man vore en extra mor kottbit ( sjalvklart inte griskott) med extra kramig beanessas pa sidan, inte okej!) Alla de jobbiga forsaljare och fragan "Can I take a photo of you"? Varfor kan man inte bara fa bli lamnad i fred??

Frustrerade och trotta ska vi nu ta flyget till Bali om ett par timmar. Det ska nastan bli skont att joina alla andra turister.
/Jessica

5 kommentarer:

  1. Hej, det låter som om ni har kommit fram på er resa till den punkt då man blir mätt på alla upplevelser.
    Jag har pratat med ett antal föräldrar som berättat om sina asien luffande barn - och de flesta har inte orkat vara kvar så länge som ni! Så ni gör väl en bedrift där också då;-)
    Hoppas ni får en behaglig vistelse de sista veckorna innan hemfärd. Välkommen hem till gamla Svedala - där allt är lungt och skönt!!!
    Kram Pappa

    SvaraRadera
  2. Låter inte så kul, men Bali har säkert än helt annan mentalitet det är vad jag har hört i alla fall.
    Enjoy
    Alf

    SvaraRadera
  3. For att inte tala om alla dessa bonerop 5 ganger per dag som ekar over hela staden, sarskilt mycket ekar det i huvudet klockan 5 varje morgon. Och alla berattelser om mann med manga fruar...och kvinnorna i burka. Nej allt det dar gor mig bara frustrerad.

    SvaraRadera
  4. tycker d låter som om ni borde åka till en strand å ta semester:P från semestern....:P

    SvaraRadera
  5. Låter som om ni behöver en strand att vila på å vila upp er med semester från semestern;P

    SvaraRadera